dinsdag 25 november 2008

La Plata

Hola chickos,

om toch nog iedereen even up to date te houden met mijn nieuwste avonturen. Twee weken geleden heeft AFS La Plata een reis georganiseerd naar La Plata voor alle kinderen van Buenos Aires. La Plata is de hoofdstad van de provinice Buenos Aires en ligt hier ongeveer een uurtje met de bus vandaan.

De eerste dag kwamen we aan op de busterminal en ontmoeten we alle andere AFS´ers van rond Bs As. Sommigen kende ik al, anderen waren en nieuw en het was ontzettend gezellig om ze te leren kennen. Daarna werden we één voor één naar onze gastgezinnen gebracht. Ik had me te laat ingeschreven, maar mijn familie hier heeft een nichtje in La Plata dus kon ik daar 5 dagen blijven logeren. Het was een zalig familietje met een Melisa en Mateo (zoontje van 6).

De eerste dag kwamen we allemaal samen op het grote plein in het midden van de stad waar ook de kathedraal en het gemeentehuis zijn gesitueerd. De kathedraal is de grootste van Argentinie in een neo-gotische stijl. Het is een indrukwekken plein met de kathedraal als absolute hoogtepunt en het grote verschil met Buenos Aires is dat je hier wél de hemel kan zien. Als kennismaking met de stad gingen we dan naar een marktje waar je allemaal dingetjes kon kopen en waar we ook rustig konden babbelen met de rest van AFS mensen. Die avond was er dan een etentje betaald door AFS en achteraf was er een show op het hoofdplein van de stad ter ere van de verjaardag van de stad.

De tweede dag werd er afgesproken aan de voet van het Natuurhistorisch museum in La Plata, dat zeer groot en beroemd is doorheen Argentinie. Het museum herbergt vele skeletten en allerlei prehistorische objecten die gevonden zijn in Argentinie. Het was intressant om te ontdekken dat je in een land bent waar vroeger ook daadwerkelijk dinosauriers hebben geleefd. Hierna was er een gegidse rondleiding door de stad voorzien, deze bracht ons naar alle belangerijke gebouwen en sloot af op de top van een van de torens van de kathedraal op een hoogte van 111 meter.

De derde dag was er een bezoek aan het Teatro Argentino. Dit theater is het tweede grootste theater van Argentinie en kan plaats verschaffen aan 2500 mensen. Er was een rondleiding voorzien die ons ook achter de schermen bracht en ondergronds waar alle decors en kledingstukken worden gemaakt. Het hele gebouw is gigantisch en zeer indrukwekkend.

De vierde dag en laatste dag voor ons vertrek zijn we naar Republicos de los niños gegaan. Dit is een dorpje in de buurt van La Plata dat volledig beheerst wordt door kinderen. Met een miniatuur parlement en senaat, maar ook een miniatuur bank en rechtzaal. Walt Disney heeft hierop zijn Disney World gebaseerd. Het was een leuke afsluiter waar we rustig konden nagenieten van een zalige reis.

Er wordt altijd gezegd dat de AFS reizen de leukste zijn van je hele jaar wel dit klopt helemaal. Ik vrees dat het een van de beste weken van mijn leven was en hoop zo snel mogelijk nog eens zoiets te doen! De andere mensen van AFS zijn allemaal echt ontzettend boeiend en ze zitten ook allemaal in hetzelfde schuitje met dezelfde ervaringen. Dit maakt het allemaal zeer herkenbaar en kunnen we er ook allemaal om lachen. Je leert ook vele nieuwe mensen kennen en ook andere culturen en hoe die culturen over Argentinie denken.

Binnen twee weken vertrek ik dan met een Belgische vriend en twee Ieren naar het zuiden wat echt een schitterende reis belooft te worden. Heb sinds kort vakantie voor drie maand en de zomer staat hier voor de deur en ga er volop van genieten

Zonnige groetjes,

Micha

Geen opmerkingen: